Tuinontwerp

de stappen naar uw droomtuin

Sommige mensen weten precies hoe hun droomtuin er uit moet zien. Anderen hebben slechts een idee van wat zij graag willen. In beide gevallen is een compleet ontwerp belangrijk. Zo weet u zeker dat overal aan is gedacht en dat het eindresultaat naar wens zal zijn. Bij G Verkuil maken we, op basis van uw ideeën en inspiratie, complete tuinontwerpen van A tot Z. Zo weet u precies wat er voor nodig is om uw van uw droom werkelijkheid te maken. We vertellen u graag hoe dat werkt.

Stap 1: Inventarisatie

Allereerst komen we bij u langs om een inventarisatie uit te voeren. De bestaande situatie is het uitgangspunt waarmee we aan de slag gaan. We bekijken hierbij zaken zoals:

  • Wat de uitzichtlijnen zijn
  • Welke grondsoort er in uw tuin aanwezig is
  • Hoe uw tuin zich verhoudt tot de zon
  • De omgeving rondom uw tuin
  • Welke materialen en beplanting er aanwezig is
  • Hoe uw gevels zijn ingedeeld
  • Welke afmetingen en hoogten er van toepassing zijn

Stap 2: Eisen en wensen van de gebruikers

Na de inventarisatie gaan we met u in gesprek. Uw eisen en wensen voor de tuin zijn altijd leidend in het ontwerp, dus besteden we hier zoveel mogelijk zorg aan. We bespreken met u:

Welke functies de tuin moet hebben

Van familiebarbecues tot spelende kinderen en van zonnebaden tot tuinieren, u bepaalt zelf hoe u uw tijd in de tuin gaat doorbrengen. Daarnaast komen uw wensen met betrekking tot het onderhoud hierin terug. Wij zorgen dat uw tuin hierop aansluit.

Wat u mooi vindt

Van een strakke tuin tot aan weelderige bloemenperken, we zorgen dat uw tuin past bij dat wat u mooi vindt. We bespreken hierbij zaken zoals kleuren, materiaalsoorten en eventuele tuinmeubelen.

Wat uw budget is

Het tuinontwerp moet niet alleen volledig naar wens zijn, het moet ook aansluiten op uw budget. Dit is dan ook een belangrijk onderdeel van uw eisen en wensen.

Welke accessoires u wilt verwerken

Een optioneel onderdeel, maar niet geheel onbelangrijk. Er zijn allerlei mogelijkheden om bijvoorbeeld een koelkastje in te bouwen of een vuurkorf neer te zetten.

Stap 3: Concept

Op basis van de mogelijkheden die uw tuin en budget bieden, gecombineerd met al uw eisen en wensen, maken we een concept van het tuinontwerp. De tuinarchitect maakt een opzet waarin u op grote lijnen al kunt bekijken hoe uw tuin eruit komt te zien. Uw tuin laten ontwerpen betekent ook dat hier de visie van de tuinarchitect in terugkomt, maar het concept wordt vervolgens altijd bij u voorgelegd. Pas wanneer u zich hier volledig in kunt vinden wordt dit definitief gemaakt. Zo houdt u grip op het eindresultaat en heeft u controle over het proces.

Stap 4: Beplantingsplan en detaillering

U zag in het concept al waar welke kleuren terug gingen komen. Nadat het concept door u is goedgekeurd wordt het beplantingsplan verder uitgewerkt. Er wordt dan precies vastgesteld welke plantsoorten waar komen te staan, hoeveel andere benodigdheden het ontwerp vereist en waar dit allemaal terecht komt in het eindresultaat. Zo ontstaat er een lijst benodigdheden en een idee van de uit te voeren werkzaamheden en werkuren.

Stap 5: Kostenberekening

Vanuit het beplantingsplan en de detaillering wordt het mogelijk om te bepalen wat de kosten zijn. Deze zetten we netjes voor u op een rijtje, waarin we uiteraard rekening houden met uw budget. Soms komt het voor dat er een discrepantie zit tussen de eisen en wensen en het budget. In zo’n geval wordt de kostenberekening gesplitst. U vindt dan een versie terug waarin het ontwerp binnen het budget blijft, maar bepaalde zaken niet in het ontwerp verwerkt worden. De tweede versie omvat dan de kosten die het verwerken van alle eisen en wensen met zich meebrengen. Zo kunt u hier een goede keuze in maken.

Stap 6: Totaalontwerp

Nadat de kostenberekening is afgerond wordt uw tuinontwerp definitief. Het geheel aan informatie wordt verwerkt in een 3D-ontwerp. Deze wordt aan u overhandigt waarna u het volledige ontwerp kunt bekijken. Desgewenst spreken we dit graag samen met u door. Op deze manier krijgt u een echt beeld van de tuin. Het is ook mogelijk om op locatie d.m.v. een virtual reality bril het resultaat te bekijken bij u in de tuin.

Stap 7: Vervolgstappen

Wanneer het tuinontwerp wordt opgeleverd staat het u logischerwijs nog vrij om te beslissen of u dit ook wilt laten uitvoeren. Bent u net zo enthousiast als wij? Dan plannen we het werk in en gaan we zo snel mogelijk voor u aan de slag! In het tuinontwerp zijn de benodigde uren en bijbehorende kosten reeds meegenomen, dus de gehele aanleg kan direct worden besproken.

Een tuinontwerp op maat

We hopen een goed beeld te hebben geschetst van onze werkwijze bij het ontwerpen van uw tuin. Bent u klaar voor de ontwikkeling van uw droomtuin? Zoekt u daarnaast iemand voor de aanleg van de tuin of het onderhoud? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken. We komen graag eens bij u langs om de mogelijkheden door te spreken en te beginnen met uw tuinontwerp.