Tuinonderhoud

Kosteneffectief onderhoud voor iedere tuin

Wanneer u een mooie tuin heeft is het natuurlijk prettig wanneer deze ook mooi blijft. Daarvoor is tuinonderhoud, voor zowel bedrijven als particulieren, belangrijk. Gezonde planten groeien en moeten zo nu en dan worden gesnoeid, anders verwildert uw tuin. We nemen dit soort werk graag voor u uit handen, maar kunnen het eventueel ook samen met u oppakken. Dat scheelt uiteraard in de kosten en op die manier ligt uw tuin er binnen de kortste keren weer prachtig bij. We vertellen u op deze pagina graag meer over tuinonderhoud en hoe we dat bij G. Verkuil invullen.

Soorten onderhoud

Hoe vaak en hoeveel onderhoud nodig is verschilt per tuin. Een grote tuin met allerlei verschillende delen vraagt nu eenmaal meer werk dan een strakke tuin met enkel een gazon en een terras. We hebben alle benodigde gereedschappen, kennis en ervaring in huis om iedere vorm van tuinonderhoud op te pakken. Hieronder benoemen we een aantal veel voorkomende soorten onderhoud, om u een idee van te geven van de mogelijkheden.

Een mooi gazon is een kunstwerkje op zich. Het onderhoud van een gazon kan dan ook zeer uiteenlopen. Van maaien, verticuteren en het bijknippen en snijden van de zijkanten tot bemesten en opnieuw inzaaien. We maken uw gazon weer stralend groen.

De meeste bomen groeien gestaag en kunnen zelf best tegen een stootje. Toch is er soms wat onderhoud nodig. Denk dan aan het rooien, kappen of vellen van bomen. Soms is er stormschade of moet een perceel uitgedund worden. Dit pakken we met plezier op.

Het is prettig wanneer uw bestrating er strak bijligt. We kunnen uw bestrating vrij maken van onkruid, mos en algen die zich gedurende het jaar nestelen op de stenen. Ook verzakt de grond op veel plekken in Nederland. Om dit tegen te gaan kunnen we uw bestrating ophogen en weer netjes recht leggen.

De planten in uw tuin zijn de pronkstukken. Om deze tot hun recht te laten komen snoeien we struiken en heesters, onderhouden we de borders en hagen en worden ook de klimplanten zorgvuldig onder handen genomen.

In veel tuinen vinden we een vijvertje terug, maar wanneer deze niet goed wordt onderhouden blijft er vaak weinig van over. Daarom maken we de vijver schoon en verwijderen we blad en algen. De waterplanten worden verzorgd en ook de vijverpomp en -filter worden onderhouden.

Onkruid blijft altijd een moeilijk onderwerp, maar gelukkig hebben we hier ruime ervaring mee. We kunnen uw onkruid verwijderen op iedere plek en zorgen dat het niet meer terugkomt op uw tuinterras. Dit doen we uiteraard op een veilige manier en volgens de geldende regels.

De meeste tuinplanten moeten met enige vorm van regelmaat gesnoeid worden, maar het verschilt per plantsoort wanneer en op welke manier dit gebeuren moet. We kunnen dit helemaal uit uw handen nemen, maar geven u ook graag uitleg zodat u het in de toekomst zelf kunt doen.

Plantjes of stekjes in uw tuin zetten geeft snel resultaat. Toch is het ook erg leuk om de plantjes als zaadjes in de grond te stoppen en ze uit te zien groeien tot een volwaardige bloem of struik. Daarnaast zijn zaadjes vaak een stuk goedkoper. We zaaien daarom desgewenst graag uw tuin in.

Van een zeer warme en droge zomer tot aan de buxusmot, soms heeft uw tuin het zwaar te verduren. Gelukkig zijn hier altijd oplossingen voor. We kunnen altijd een kijkje komen nemen in uw tuin en een oplossing bieden voor het probleem.

Zon en water zorgen ervoor dat planten goed en gezond groeien, maar de bodem is hier ook belangrijk bij. Hier halen ze voedingsstoffen en mineralen uit die ook belangrijk zijn voor de groei. Om dit te bevorderen kunnen we de bodem onder handen nemen en bijvoorbeeld extra bemesten.

Wanneer kiezen voor tuinonderhoud

Er zijn verschillende momenten waarop het onderhoud aan uw tuin uitgevoerd kan worden. Het kan prettig zijn om eenmalig onderhoud uit te laten voeren aan uw tuin, zodat deze er voorlopig weer tegenaan kan. Anderzijds vinden sommigen het prettig wanneer wij periodiek langskomen om ervoor te zorgen dat de tuin er weer mooi bijligt.

Daarnaast zijn er ook twee jaarlijkse momenten waarop onderhoud aan de tuin belangrijk is. In het voorjaar zijn er namelijk bepaalde werkzaamheden die ervoor zorgen dat het nieuwe bloeiseizoen goed van start kan gaan. Wanneer de herfst zijn intrede doet geldt dit ook, bepaalde planten en gewassen hebben onderhoud nodig voordat de winter begint en het kan gaan vriezen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld terugsnoeien of het vastbinden van bepaalde rietsoorten.

We kunnen dus eenmalig bij u langs komen maar bieden ook de mogelijkheid om afspraken te maken over periodiek onderhoud. Afhankelijk van uw tuin geven we hier een eerlijk advies over en bekijken we samen hoe we dit inrichten.

Uw onderhoud volledig naar wens inrichten

Bij G. Verkuil zijn we flexibel en staan we klaar voor iedere tuinklus. Van groot tuinonderhoud tot kleine werkzaamheden, we voeren dit met hetzelfde plezier uit. U kunt daarom altijd zelf aangeven hoe u het tuinonderhoud graag in wil vullen. Op basis van uw wensen maken we een passende, vrijblijvende offerte voordat we aan de slag gaan. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Bent u daarnaast op zoek naar een partij voor uw tuinontwerp of tuinaanleg? Ook hiermee staan we u graag tot dienst.

Zou u graag hulp hebben bij het onderhoud van uw tuin? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.