Tuinaanleg

VAN KALE GROND NAAR BLOEIENDE TUIN​

Heeft u een geschikte partij nodig voor uw tuinaanleg? Uw tuin is de plek waar u heerlijk tot rust kunt komen. Het is heerlijk om in een mooi verzorgde tuin te zijn, maar daar is soms eerst nog wat werk voor nodig. Bij hoveniersbedrijf G. Verkuil leggen we uw tuin graag aan. We leveren werk van de hoogste kwaliteit zodat u nog jaren kunt genieten van uw tuin. Iedere dag werken we zorgvuldig en met oog voor detail, zodat u uw tuin stukje bij beetje omgetoverd ziet worden tot de mooiste plek van het huis. Graag vertellen we u dan ook meer over de manier waarop wij de aanleg van uw tuin oppakken.

Werkzaamheden bij tuinaanleg

De aanleg van uw tuin is opgebouwd uit verschillende fases. Deze zetten we hieronder voor u uiteen. Zo weet u precies wat u kunt verwachten. 

Wanneer we voor u een volledig tuinontwerp hebben ontwikkeld slaan we deze stap over. Het is dan immers al duidelijk wat er precies gaat gebeuren. Indien dit niet het geval is komen we eerst bij u langs om het werk met u door te spreken. We bekijken uw tuin, maken foto’s, bespreken uw budget en wensen en maken hier uiteraard duidelijke aantekeningen van. Op basis van deze afspraak krijgt u een vrijblijvende offerte. Wanneer u akkoord gaat plannen we op basis van de offerte of het volledige tuinontwerp de werkzaamheden voor u in.

De hovenier begint met het inmeten van uw tuin. Hierbij worden alle maten uiterst nauwkeuring vastgesteld. Zo worden de locaties van de paden, borders en alle andere aspecten van uw nieuwe tuin definitief bepaald. Dan kan het echte werk beginnen!

Eventueel aanwezige bestrating en oude planten worden verwijderd uit de tuin.

Andere zaken die aanwezig zijn maar niet terugkomen in de nieuwe tuin worden ook weggehaald. Wellicht een oud tuinhuisje of schutting. Het gat voor een eventuele vijver wordt gegraven en de grond wordt afgevoerd. Daarna komt er geel zand op de plek van de paden en vruchtbare grond daar waar planten geplaatst worden. De basis van uw nieuwe tuin is dan gereed.

We leggen de bestrating aan en bouwen de afscheidingen van uw borders en perken. In deze fase leggen we ook een eventuele vlonder, zetten we een schuur of tuinhuisje in elkaar of bouwen we deze op. Uw tuin begint dan al vorm te krijgen en u krijgt een glimp van het eindresultaat.

In deze fase komt uw tuin tot leven. We leggen de grasmat of zaaien de grond in, de planten worden in de perken geplaatst en alle eerder uitgevoerde werkzaamheden worden nog eens extra nagelopen. Uw tuin is nu klaar om tot bloei te komen en helemaal gereed voor de komende jaren!

Tijdsbestek

De aanleg van uw tuin kan het hele jaar door plaatsvinden, zolang het niet vriest. We raden in de basis echter aan om dit in de winter te doen. De reden daarvoor is dat u dan in het voorjaar uw tuin meteen in bloei ziet staan. Zo kunt u er zo snel mogelijk van genieten. Dat is wel zo fijn met een gloednieuwe tuin!

Overige mogelijkheden

Bij G. Verkuil vinden we het belangrijk om voor iedere klus in de tuin klaar te staan. Werkzaamheden die onderdeel kunnen zijn van een complete tuinaanleg voeren we daarom net zo graag individueel uit. U kunt dus ook voor de kleinere klussen altijd contact met ons opnemen. Enkele voorbeelden van dergelijke klussen zijn:

 • Plantenbakken maken
 • Een tuinhuis maken
 • Een vijver aanleggen
 • Uw beplanting vervangen
 • Uw gazon opknappen
 • Een boom planten
 • Een schutting bouwen
 • Uw tuin ophogen
 • Bestrating aanleggen
 • Een kapotgeslagen riool repareren

Onze werkwijze

Verkuil is een jong en dynamisch hoveniersbedrijf. We zijn er trots op dat we ons flexibel en klantvriendelijk opstellen. Op die manier betalen we uw vertrouwen terug met kwalitatief goed werk. U kunt bij ons altijd rekenen op de volgende garanties:

 • 100% tevredenheid: We zijn pas klaar als u helemaal tevreden bent.
 • Geen klus te groot: We staan klaar voor iedere klus in uw tuin, groot of klein.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: Onze offertes zijn vrijblijvend en gebaseerd op een scherpe verhouding met betrekking tot prijs en kwaliteit.
 • Volledige ontzorging: We ontzorgen u volledig zodat u uw handen niet vies hoeft te maken.
 • Afspraak = Afspraak: We komen onze afspraken netjes na en staan op de afgesproken data altijd voor u klaar.
 • Geen reiskosten: In de regio Zuid-Holland brengen wij geen reiskosten in rekening.
 • Gecertificeerd: We zijn VCA-gecertificeerd.

Tuinaanleg: G.Verkuil uw professional

We hopen dat we u een goed beeld hebben gegeven van tuinaanleg bij G. Verkuil. Indien we voor u een klus in de tuin kunnen uitvoeren staan we altijd voor u klaar. Heeft u als particulier of bedrijf professioneel tuinonderhoud nodig? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.